Hvor vil danskerne helst på ferie 2020

Vi er så heldige at vi danskere helst vil holde ferie i Danmark. I denne tid er det en klar fordel, at danskerne er glade for at bruge ferien i de mange sommerhusbyer langs kysterne. Læs hvor danskerne helst ville på ferie i 2020

Uploaded af redaktionen

Om at rejse 203 uger siden

Danmark

Første pladsen går nemlig til Danmark. Danskerne er vilde med at holde ferie hjemme og har været det i mange år. Det er som sådan ikke så underligt, for mange af os nyder at tage i sommerhus eller besøge nogle af de danske sommerbyer ved kysterne. Ligeledes er danskerne også blevet mere klima bevidste og det har også haft betydning for vores forbrugsvaner.

Danmarks kyst

Sverige

På 2. pladsen finder vi vores naboland Sverige, der i mange år har været på danskernes top 5 over sommerferie destinationer. Sverige har massere af smuk natur og unikke muligheder for leje af feriehuse. De charmerende rød/hvide træhuse, de blanke søer, den fine skærgård, de smukke skove kombineret med veludførte familieattraktioner gør Sverige til en populær familiedestination. Naturen kan bruges både aktivt og til afstresning, med fiskestangen i hånden eller glidende stille rundt på søerne i kano samt til forfriskende svømmeture. 

De svenske øer er også blevet et hit blandt danskerne de seneste par år. Svenskerne har flere hundrede små øer i den svenske skærgård og det tiltaler danskerne. Gotland og Öland er blandt de mest populære, hvilket i høj grad skyldes de mange svenske krimier, som b.la. udspiller sig på Gotland. Krimier som mange danskere både har læst og set i TV. På øerne er der en helt særlig stemning samt et skønt klima, som gør, at også mange svenskere vælger, at holde deres ferie netop her.

Små butikker i Spanien

Spanien

Spanien tager en trejde plads blandt danskernes favoritter, når der skal holdes ferie under sydlige himmelstrøg. Spanien har lidt for alle. Vil man nyde den rendyrkede solferie, er der massere hoteller, strande og stemningsfulde byer. Vil man dyrke det kulturelle byder Spanien på smukke byer og et utal af spændende attraktioner. De fleste vælger kombinationen af de to of det er det, der gør Spanien populær. Tillæg til dette; 3000+ solskinstimer om året – hvad mere kan man drømme om?

Danskerne søger ofte mod de spanske kystområder, hvor også efterspørgslen på ferieboliger i Spanien er størst. Den ene lækre sandstrand efter den anden, lange strandpromenader med et livligt restaurant liv, de mange byer langs kysten med hyggelige gader med både lokale og internationale butikker. Der er massere at opleve i den spanske.

Søger man lidt ind i landet, er der ofte en anden stemning i de spanske byer. Her er tempoet typisk lidt lavere og atmosfæren lidt mere autentisk. Mange danskere har fået øje på kvaliteterne ved f.eks. at vælge en feriebolig i en mindre spansk landsby. 

Italien

På en fjerde plads finder vi Italien. Det langstrakte, støvleformede land står altid højt på danskernes favoritliste, når især sommerferien skal bestilles. Vi elsker maden, klimaet, den gode vin og de smukke landskaber. I mange år var det Gardasøen vi alle valfartede til – og det er bestemt også et vidunderligt område i Italien, som stadig er populært. Men vi ser også, at danskerne har fået mod på at bevæge sig rundt i andre dele af Italien. De store områder som Toscana, Amalfi-kysten og langs Adriaterhavet er et feriebolig paradis, men ikke nødvendigvis i de mest kendte byer. Vi vælger i større grad at leje et feriehus i de små landsbyer samt de mere afsidesliggende ferieboliger, hvor vi kan opleve det mere autentiske Italien.

Italen

Kroatien

På femtepladsen finder vi et nyt top fem land. Nemlig Kroatien, som bestemt har alle de kvaliteter, som mange søger til et ferieophold i Sydeuropa. Udbuddet af ferieboliger er enormt og kvaliteten er helt i top. Særligt udvalget af feriehuse med egen pool i Kroatien er stort og et kæmpe hit.

Den lange kyst og den smukke natur, med spektakulære nationalparker som Plitvice Nationalpark, er garant for dejlige oplevelser. Historiske byer samt de flere tusinde øer byder alle på gode attraktioner og seværdigheder. Kroatien er også stadig et relativt billigt rejseland. Her spiser man virkelig godt, for få penge og den offentlige transport er både nem og billig, hvis ikke I har egen bil med.

Kroatien