Direktør i Bravo Tours: "Her er mine fem bedste tips til Mallorca"

Peder Hornshøj er Stifter og administrerende direktør i Bravo Tours. Privat er han gift med Hanne, har to voksne sønner, bor i Herning og elsker rejser og golf. Hans favoritrejsemål over alle er Mallorca, og her får du direktørens bedste tips til øen.

Uploaded af redaktionen

Mallorca 213 uger siden

Af: Peder Hornshøj: Oprindelig bankuddannet, men startede Bravo Tours i 1998, og i dag er rejsebureauet Danmarks 3. største rejsearrangør.

1. Spis spansk tapas på La Boveda 

I Palma tæt på Plaza de la Llongo ligger den spanske tapasrestaurant La Boveda. Det er klart en af mine favorit-spisesteder, når jeg besøger Mallorca. Restauranten ligger i et rigtig hyggeligt kvarter, og udover god mad byder restauranten også på en skøn atmosfære. Bestil fx deres Jamones Ibéricos, der er den klassiske iberiske skinke og de hvidløgsstegte rejer. Det smager himmelsk – særligt, hvis I bestiller en god, spansk rødvin til!

2. Lej en bil og kør langs vestkysten

Den smukkeste køretur på Mallorca er langs den flotte vestkyst. Her skal man helt sikkert starte i Andratx og så køre mod nord gennem bjerge, landsbyer og et væld af smukke udsigter. Det er virkelig en betagende tur, der tager pusten fra en flere gange undervejs – og samtidig viser turen en helt anden side af Mallorca end de turistbyer, som de fleste af os kender. Personligt elsker jeg at stikke lidt fra alfarvej og besøge de små landsbyer, en lille vingård eller en appelsinplantage på vejen. Det er altid en sjov oplevelse.

3. Nyd en drink i den gamle guvernørbolig

Besøger du tapasrestauranten La Boveda, så er du i området med en af Europas fineste barer, nemlig Abaco. Baren ligger i den smukke, gamle guvernørbolig, der er meget eksotisk indrettet med blomster og planter, og samtidig nærmest et museum. Stedet fortæller sin helt egen historie, samtidig med det danner de perfekte rammer for en god forfriskning eller drink i sommervarmen. Jeg bestiller altid en Whiskey Sour – den smager fabelagtig godt, men omgivelserne gør den endnu bedre.

4. Kom tæt på Caribien og øens bedste strand

Den mest eksotiske strand i Europa – og det tætteste du kommer på en caribisk sandstrand uden for Caribien – finder du på Mallorca. Stranden hedder Es Trenc og ligger tæt Colònia de Sant Jordi sydøst for Palma. Her er det let at nyde mange fantastiske solskinstimer på en strand helt udover det sædvanlige. Stranden ligger i en nationalpark, og det betyder, at der ikke ligger hoteller langs hele stranden. Sandet er virkelig fint, og det gør samtidig også havet helt turkisblåt. Det er virkelig lækkert.

5. Besøg katedralen i Palma

En kendt seværdighed, men absolut et besøg værd! Midt i Palma ligger Le Seu-katedralen, der både er fantastisk smuk, men som også har en spændende historie. Det er byens – og dermed også et af øens – vartegn, som bl.a. den kendte arkitekt Antoni Gaudí har sat sit præg på. For mig er katedralen på mange måder indbegrebet af Mallorca og et must-see, man ikke må snyde sig selv for. Samtidig har man muligheden for at gå en tur i de hyggelige gader i Palma før eller efter, hvor der både kan shoppes og hygges. Der er masser af muligheder for at få sig en forfriskning på en fortovscafé – endda med udsigt til katedralen. 

Læs mere om Mallorca og rejsemuligheder her.