Oplev den luksuriøse Amalfikyst på budget

Amalfikysten er uden sammenligning et af de smukkeste steder i verden. Klipper, farvede huse og stenstrande med gyngede både, tager dig tilbage til en scene fra `The Talented Mr. Ripley`. Men Amalfi kan være en dyr fornøjelse. Den lille perle har i mange år har været favorit feriedestination for velhavere og jetsettere. Her kommer derfor tips til en billigere tur til Amalfikysten.

Rejsepostens redaktion

Italien 209 uger siden

Rejs uden for sæson og flyv til Napoli

Flyv til Napoli (Vi rejste omkring d. 20. august og fik meget billige flybilletter)

Napoli er en fantastisk by, som vi brugte 3 dage i. Det kan varmt anbefales.

Napoli

Undgå bil

Amalfikysten ligger ca. halvandentimes kørsel fra Napoli. Men Amalfi er ikke egnet som kør-selv destination. Hvis du alligevel skal have bilen med, så undersøg om, der er parkering på dit hotel. Hvis ikke skal du parkere bilen i parkeringshuset nede i byen og det koster hurtigt 400 kr. om dagen.

Byerne er så små og kringlede, at det ikke kan betale sig at bruge bilen mens du er der. Til gengæld er der massere busser, der kører upåklageligt rundt mellem byenerne hele dagen.

Pompeii

Oplev PomPeii på vejen.

Ca. en halv time uden for Napoli ligger PomPeii. Byen der blev dækket af lava fra Vesuv. Vi købte ikke indgang, men gik rundt og kiggede på hvad vi kunne se udefra. Det var nok for os, men er du meget interesseret kan man købe indgang til en tur rundt i ruinerne.

Pompeii

Lej en AirBnb

Vi lejede en fin Airbnb, der lå lidt oppe i klippelandskabet. Vores have var fyldt med vinranker med udsigt over havet og vi kunne besøge nogle af de små landsbyer, der ligger oppe i bjergene. Vi var på den måde lidt væk fra turist-epicenteret Amalfi, og vi sparede en hel del penge frem for at vælge et hotel.

Byen Amalfi

Byen Amalfi

Endagstur til Positano

Den mest populære by på kysten er Positano. Den er både smuk, har fine strande og er voldsom dyr. Så hvis du ikke har noget imod at bo i nabobyen Amalfi, hvor du, området taget i betragning, kan spise og drikke uden at blive ruineret, vil jeg foreslå at gøre Positano til en éndagstur. Busserne kører dig billigt tur/retur.

Positano

Tag en overnatning på Capri

Capri er fantastisk og er helt klart anbefalelsesværdigt. Det tager ca. en time at sejle til Capri og de mange bådselskaber er samlet ved havnen i Amalfi eller nabobyerne. En billet koster ca. 300 kr. tur. Vi valgte at tage én overnatning på Capri og fortrød faktisk vi kun havde booket én. Hvis du vil bo lidt billigere på Capri kan det anbefales at booke i det område der hedder Ana Capri.

Capri

VI var VILDE med Sorrento!

Den sidste by i den famøse trio var for os Sorrento. Det er også den der ligger tættest på Napoli. Byen er ikke lige så flot, set udefra, men helt fantstisk hyggelig og mere nede på jorden. Den er lidt større og har flere butikker, gader og restauranter at vælge imellem. den er også noget mere prisvenlig for familier og så er der flere scener fra Susanna Birgers ´Den Skallede Frisør´der er skudt her.

Vil man derfor sparer lidt ekstra penge, kan man evt. booke sig ind en uge her og tage de andre byer som dagsturer.