Oplevelserne står i kø på Azorerne

Midt i Atlanterhavet finder du intet mindre end verdens mest besøgsværdige ø-gruppe, Azorerne. De ni smukke øer, med hovedøen São Miguel i spidsen, har ikke selv opfundet titlen, de er blevet kåret af National Geographic. Her får du fem fantastiske ferie-grunde til at opleve Azorerne

Uploaded af redaktionen

Azorerne 216 uger siden
Af: Sidsel Nordestgaard 

1.    Et prisniveau, der er til at forstå

Ferie er for mange ensbetydende med en ekstra kop kaffe på den lokale cafe, en drink efter aftensmaden og gode restaurants besøg. Det kan hurtigt løbe op, men det gør det ikke på Azorerne. Det er et af de få rejsemål, hvor man stadig kan nyde en kop kaffe på en cafe for én enkelt euro og en velfortjent eftermiddagsøl i solen for under to euro på den lokale bar midt på byens torv. En god middag finder man let til omkring 15-20 Euro, og det inkluderer endda vin til maden. Samtidig er der ikke gået på kompromis med kvaliteten, for man spiser virkelig godt på Azorerne.

2.    Ubeskriveligt mange oplevelser

Det er få rejsemål forundt at byde på så mange oplevelser, som Azorerne gør – og det er næsten uanset, hvad man er til. Her er det både muligt at være aktiv fra første feriefløjt eller slappe fuldstændig af. Kast dig fx i kast med canyoing, hvor man rappeller ned af et af øens smukke vandfald. Du kan også sejle med delfiner eller svømme sammen med dem, eller du kan suse gennem de smukkeste naturscenarier på hurtige mountainbikes. Drømmer du ikke om fart over feltet, er der også masser at tage sig til. Gå en byrundtur, tag på ø-rundtur med dansktalende rejseledere eller besøg øens varme kilde i den botaniske have, der har tilnavnet Ungdommens Kilde. Her bliver du efter sigende mange år yngre efter blot et enkelt besøg.

Azorerne

3.    Lokalt og uspoleret

Flere rejsemål har det med at indrette sig efter turisterne, men sådan er det ikke på Azorerne. Her er der ingen blinkende neonskilte, og nogle gange kan det endda være svært at finde den restaurant, man gerne vil besøge, fordi der blot er et lille skilt ved siden af døren. Her hænger de lokale stadig ud på den lokale bodega, og man møder stadig flest indbyggere på det lokale marked. Selvfølgelig er der hoteller og turister, men slet ikke i det omfang, som man fx kender fra De Kanariske Øer.

4.    Natur i verdensklasse

Der er uden overdrivelse, at mange sammenligner Azorerne med et lille stykke af New Zealand. De bølgende, grønne arealer, de konstant forandrende naturscenarier og de barske klippestykker mod havet. Uanset, hvor man kører hen, så bliver man betaget af naturen og alle dens underfundigheder. Lige fra blågrønne søer midt i kæmpe vulkankratere til dampende varme kilder. Det er kort sagt smukkere end et postkort.

Azorerne

5.    Det er nemt og bekvemt

Rejser du til Azorerne i sommerhalvåret, så er det ganske let at komme der til. Bravo Tours flyver direkte til Azorerne, og har både rejser med fly og hotel, og nogle med flere udflugter med dansktalende rejseledere inkluderet i rejsens pris. Fra man går om bord i enten København eller Billund, til man er fremme, går der ikke mere end fem timer, og du lander ganske tæt på hovedbyen Ponta Delgada på øen São Miguel.  

Azorerne

Faktaboks

Azorerne består af ni små øer, der ligger midt i Atlanterhavet. Ø-gruppen er portugisisk, men ligger ca. 1500 kilometer fra fastlandet. Den største af øerne er São Miguel med hovedbyen Ponta Delgada.