Golden temple, Kyoto

Japan, en af de bedste rejsedestinationer i verden. Hvorfor? Læs med her

Japan er hurtigt ved at blive en af ​​de bedste rejsedestinationer i verden. Flere og flere mennesker rejser hvert år til ønationen, lokket af frisk sushi, fantastiske togture, sikre byer, spændende traditioner og finurlig popkultur. Men der er mere til Japan end katte- og robotcaféer; dens mange øer er overraskende nemme at rejse rundt til og godt forbundet med jernbaner, færger og busforbindelser.

Rejsepostens redaktion

Asien 207 uger siden

Tokyo

Rejsende, der kan lide at mingle sig med mennesker, vil elske Tokyo. Den japanske hovedstad er den mest folkerige i verden. Fra foråret hvor kirsebærblomsterne springer ud i traditionelle haver og fiskemarkedet i Tuskiji. Tokyo blander det gamle med det nye fra hellige templer til karaokebarer. Bare det at gå i gaderne i denne hyperaktive by kan være en energisk oplevelse. Når Tokyos tempo bliver for frenetisk, anbefaler vi besøgende at slappe af i den smukke Shinjuku Gyoen National Have.

Tokyo, Japan

Kyoto

I dag er Kyoto kun hovedstad i Kyoto-præfekturet, men byen fungerede engang som Japans kejserhovedstad i mere end 1.000 år. Beliggende på den centrale Honshu-ø er denne by på 1,5 millioner mennesker kendt som byen med de 10.000 helligdomme, fordi den har tusindvis af Shinto-helligdoms templer, inklusive den mest berømte Fushimi Inari-templet. Kyoto er også kendt for sine dejlige haver og Gion Matsuri-festivalen, en juli-fest, der betragtes som en af ​​de bedste i Japan.

Kyoto, Japan

Nara

Var engang kendt som Heijo, og var den første permanente hovedstad i Japan, der blev oprettet i 710. Hovedstaden blev flyttet til Nagaoka i 784, da regeringen blev truet af magtfulde buddhistiske klostre. Placeret mindre end en time fra Kyoto er det muligt at se Japans ældste og største templer, hvilket gør byen en populær turistaktivitet. Besøgende kommer især for at se Todaiji-templet med dets udkragede bygninger, velplejede græsplæner og hjorte, der spadserer på grunden.

Nara, Japan

Takayama

Besøgende, der længes efter fred og ro efter det travle tempo i Japans store byer, vil måske sætte pris på byen Hida-Takayama, hvor de kan opleve livet i landlige omgivelser. Takayama er beliggende nær de nordlige japanske alper og er kendt for at have en af ​​de bedst bevarede gamle byer i Japan. Den smukkeste del af den gamle by kaldes Sanmachi. Det består af tre smalle gader spækket med træbygninger, der huser bryggerier og små butikker.

Nikko

Nikko er en lille by ved indgangen til Nikko National Park, mest berømt for Toshogu, Japans mest overdådige dekorerede templer i Tokugawa Ieyasu. En anden populær attraktion er den rødlakerede Shin-kyō-bro.Japans måske mest besøgte nationalpark byder på naturskønne bjergrige landskaber, søer, vandfald, vilde aber og mange vandrestier. Mens en fantastisk natur er tilgængelig året rundt, er efterår et særligt godt tidspunkt at besøge Nikko.

Nikko, Japan