Indsejling Kog Lipe
Indsejling Kog Lipe

En lille perle i Thailand

Thailand er efterhånden gået hen og blevet en rigtig turistfælde, hvis du ikke kender de små øer i landet. Klima, natur og gæstfrihed gør dog stadig Thailand til et fantastisk land at rejse i.

Rejsepostens redaktion

Thailand 209 uger siden

Bangkok

Der er ikke meget nyt at sige om storbyen Bangkok. Den Thailandske hovedstad er travl, fyldt med indtryk og solens stråler synes ikke at bryde ordentligt igennem smoggen.

Det betyder dog ikke byen har massere at byde på. Det kræver bare lidt ekstra tålmodighed og et øje for det skæve.

Bangkok er nemlig fyldt med smags- og sanseoplevelser oplevelser. Gå på opdagelse i bytempler, spis ved de skjulte gadekøkkener (dem der ikke ligger lige ud til trafikkerede veje)

Vi boede på det kendte Le Bua. Hotellet der er mest kendt for sin medvirken i filmen Tømmermænd i Thailand og sin hvide kuppel. Dagen efter flyttede vi til hotellet The Muse, et mindre hotel, som jeg vil fremhæve af de to. Hotellerne er i den dyre ende, men sammenlignet med danske hotelpriser får du meget for pengene.


Bangkok

Madmarked

Koh Lipe

Herfra tog vi en times køretur ud i landet for, at nå den båd der skulle sejle os til Koh Lipe. Du kan både komme til Koh Lipe fra Malaysia og Thailand, da Øen ligger mellem de to lande. Et råd er først at købe diverse billetter, når du er fremme ved bådene. Vi forsøgte at købe dem i en samlet "pakke", men endte med at betale dobbelt op, da de ikke mente de havde modtaget noget og det ikke var diskussionen værd.

Vi ankommer til Koh Lipe og tjekker ind på Mali Resort, som ligger på det de kalder Sunrise Beach. Vi blev anbefalet at bo på den side af øen, hvilket vi var rigtig glade for. Vandet og standende her var helt fantastiske!

Mali Ressort

Udsigt fra Mali ressort

Hvad kan du lave på Koh Lipe

Koh Lipe er en klassisk paradis Ø og oplevelserne er derfor derefter. Der er ingen biler på Koh Lipe så alt foregår til fods eller i små golfvogne.

  • Koh Lipe ligger mellem Thailand og Malaysia. Har du god tid kan du derfor tage en times sejlads til øen Langkawi, der er noget større og hvor der er mere land at udforske.
  • Koh Lipe tilbyder alle former for dykkerkurser og oplevelser. Så om du vil tage en uges dykkerkursus eller bare en enkelt dags snorkletur.
  • Koh Lipe har en lille hovedgade med små butikker og restauranter, der har åbent hver dag
  • Hver aften samler folk fra hele øen sig på modsatte side af øen, for at se solen går ned. Det er både en god gåtur og en hyggelig og social oplevelse.

Byen på Kog Lipe

Solnedgangen på Sunset Beach