Villum og Schmidt på Mølleåen

Villum og Schmidt på Mølleåen

Tomas Villum og hans rejsemakker Jonas Schmidt er igen hoppet ud på eventyr. Denne gang i det danske land, nærmere bestemt Mølleåen, hvor de de næste dage skal sejle fra Bastrup Sø til udmundingen ved Strandmøllen i Øresund

Uploaded af redaktionen

Danmark 203 uger siden

Den idylliske Mølleå strækker sig over 25-30 km og har sit udspring i Bastrup Sø. Herfra løber den gennem tre større søer – Farum Sø, Furesøen og Lyngby Sø – til udmundingen ved Strandmøllen i Øresund. På dens vej falder vandet omkring 30 meter og skaber derved en kraft, som tidligere gjorde det muligt at benytte åen til at drive en række vandmøller. Nogle af vandmøllerne eksisterer stadig. Møllernegrundlagde i sin tid Danmarks første industri.

Den smukke natur omkring Mølleåen er altid en oplevelse. De skiftende årstider giver Mølleåen et varierende særpræg, som til enhver tid giver vandreturen et pragtfuldt udgangspunkt. En anden måde at opleve Mølleåen på er ved at leje en kano og selv ”sejle op ad åen”. Det rige dyreliv og de smukke omgivelser er med til at gøre Mølleåen til et af Danmarks flotteste naturområder.

Vinter, forår, sommer eller efterår, Mølleåen er altid en oplevelse.

Villum og Schmidt på Mølleåen

Villum og Schmidt på Mølleåen

Området omkring Mølleåen er både et af Danmarks ældste industrikvarterer men Mølleåen byder også på enestående natur. Her er nemlig massere af aktiviteter for alle aldre. Så vær parat til enestående natur, spændende fortællinger, sjove aktiviteter, ture og kvalitetstid med dig og dine nærmeste. I Naturpark Mølleåen får du natur, kultur, leg og læring. Ikke nok med det kan du opleve helt unik og sjælden natur blot 30 km fra Hovedstaden. Og med en kulturhistorie, der binder mennesker, tider og steder sammen.

Naturpark Mølleåen strækker sig fra Farum Sø i øst til Jørlunde i vest, fra Ganløse i syd til Lynge i nord. Gå på opdagelse med digitale turguides i hånden. Lad dig inspirere af et idekatalog og projekt Naturen i Børnehøjde, og tag børnene med ud i det blå og grønne.

Villum og Schmidt på Mølleåen

Villum og Schmidt på Mølleåen