Oplevelser i Danmark - Faxe Kalkbrud

Rejsen til Italien eller Frankrig har desværre fos os alle lange udsigter. Derfor er vi mange, der er begyndt at kigge rundt i vores eget land, efter steder vi kan holde sommerferie. I Danmark har vi både fantastiske strande, skove og nationalparker, der rummer begge dele

Uploaded af redaktionen

Danmark 203 uger siden

Faxe Kalkbrud

Faxe Kalkbrud ligger lige øst for Faxe by. Faxekalkbrud nyder på krystal blåt vand og smuk natur. Du kan gå helt ned i bunden af kalkbruddet og opleve bunden af et 63 millioner år gammelt hav. I gammel tid svømmede hajer, krokodiller og blæksprutter rundt mellem smukke koral­ler. Det er dem, som sammen med havets mange andre dyr og planteorganismer, har dannet kalken. Kalken har opbevaret mange levn fra fortiden og ma har derfor kunne finde koraller, hajtænder, krabbe­skjolde og muslingeskaller i de mange forsteninger, kalken indeholder.

Kalken har i mange år været brugt som byggemateriale og kalkbrudet var arbejdsplads for flere hundrede arbejdere. Idag er der massere smuk natur og gode stier omkring klakbrudet og man derfor sagtens sætte en dag af til en god tur i området. Det er en god idé at medbringe sko på med solide såler. Vil du finde fossiler, kan I leje udstyr, hammer og mejsel på på Geomuseum Faxe og Faxe Vandrerhjem. Det er vigtigt man overholder de sikkerheds regler området har. Kravl ikke op på kalkbunkerne, som kan skride og hold afstand til arbejd­ende maskiner. Alt efter vejr er massere vand og solcreme altid en god ide.

Faxe Kalkbrud