Dans månen sort under varme himmelstrøg

Skribent: Sarah Køhnke Fest i månelysets skær hører ikke kun ungdommen til. Slet ikke. Der er ingen øvre aldersgrænse til et Full Moon Party eller en anden elektronisk musikfestival. Sandsynligvis er de samme hippier, som opfandt konceptet i 80’erne, med til festerne.

Rejsepostens redaktion

Asien 207 uger siden

Ikke spor aldrende og danse månen sort

Hvis det originale, thailandske Full Moon Party aldrig har indgået i den obligatoriske find-ud-af-hvad-jeg-skal-være-rejse, så find her de bedste tips til et throwback til ungdommens kilde. Overnat på en af de mange luksuriøse hoteller, der ligger blot en drinkparaplys længde fra festen. Så er det nemlig ikke spor hårdt at være aldrende og danse månen sort til en af de mange udendørs elektroniske fester. For hvem vil gå glip af en overflod af bare tæer i varmt sand, brune, pumpede overkroppe, lange ben i korte shorts og drivvåde kys i laserlys. Bare kør det saltvandstive grå hår tilbage i nakken, smid hæmningerne - og hold godt fast på din drink. Der står party bøjet i neon.


Det originale Full Moon Party, Koh Phangan - Thailand 

Det var på Sunrise Beach, det hele begyndte. Netop denne strand lagde det første sand til konceptet Full Moon Party tilbage i 1985. Oprindeligt var det en lille gruppe frie, langhårede sjæle, som ville holde en fødseldagsfest med guitar, dans i sandet og nøgenbadning. Det har over år udviklet sig til det, det er i dag - et fantastisk Full Moon Party med flere tusinde dansende mennesker i alle aldre, DJ’s fra hele verden og i det hele taget en forrygende og foryngende oplevelse. Det originale Full Moon Party er placeret i en lille by kaldet Haad Rin, som ligger på den sydligste spids af Koh Phangan. Byen Haad Rin er opdelt i to. Haad Rin Nok. Her ligger Sunrise Beach, som er kendt for at være den vildeste fest. I Haad Rin Noi ligger Sunset Beach, hvor festerne er lidt mere afslappede og i det hele taget en mere rolig del af Haad Rin. Festerne finder sted, når det er, ja, fuldmåne.  

Goa Indien

Palolem Beach Party, Goa - Indien

Det er ikke ukendt, at man på Goa har mulighed for en god fest i røg og damp. Heller ikke, at man på Goa kan finde et stadigt højt antal langskæggede, batikklædte typer, som aldrig kom videre på ungdommens jorden-rundt-tur. Og Palolem Beach er ingen undtagelse. Her samles mange internationale rejsende også. Det helt specielle ved stranden er, at festerne foregår med hovedtelefoner på, fordi der ikke må spilles høj musik, som kan forstyrre dyrelivet. Et såkaldt Silent Disco. Man bestemmer selv den musik, der skal drøne ind i ørerne, for der er flere kanaler, man kan vælge mellem. Derfor danser folk til forskellig musik. Og slet ikke i samme rytme. Det giver selvfølgelig anledning til ret mange grineflip, og det skal virkelig opleves. Tip: Snyd ikke dig selv for at tage hovedtelefonerne af og høre de andre synge med på den sang, de hører hver især. 

Gordon Beach Party, Tel-Aviv - Israel

Gordon Beach står øverst på listen over strandfester, man ikke vil gå glip af. Uanset alder. Der er nemlig ikke sådan “alderstyranni” i lande, hvor folk generelt er lidt mere solskadede og rynkede af daglig, stærk sol. Halleluja. Tel-Aviv er Israels “velhaverby” og bliver ofte sammenlignet med Miami på grund af de mange high-end natklubber, hoteller og restauranter. Der er alene i Tel-Aviv 16 smukke sandstrande, som alle har et særpræg. Men Gorden Beach er altså “stranden”, hvis den nøgne, aldrende IronMan-trænede krop skal glinse om kap med isterningerne i den kolde drink. Som kvinde kan man flashe klædeskabets flotteste, flagrende silkekjole - og husk briller, for der er noget at se på, og efter. Værd at nævne er også den legendariske Tel-Aviv Pride Week fra 7. juni til 13. Juni, 2020, hvor der er strandfester foran Hotel Hilton på Hilton Beach. 

Tel-Aviv

WaterZonic, Bangkok - Thailand

Thailand er kendt for Full Moon Parties og elektroniske musikfestivaler. Waterzonic er en udvidet version af det klassiske Full Moon Party og iøvrigt Thailands første vand- og musikfestival. Og var vandkamp en af yndlingslegene som barn, så er man på denne festival med til en seriøs vandkamp. Det er vandkamp og elektronisk musik i en dejlig forening. Det er en tilbagevende begivenhed og en fest ud over det sædvanlige, som bringer tusindvis af thailændere og turister til Bangkok. Internationale, store DJ’s spiller på den gigantiske scene, men det gælder også lokale DJ’s. Og, hvis man alligevel er lidt for magelig til at stå blandt pøblen og plukke jordbær og æbler, kan man købe VIP-billetter til en balkon med bord og konstant servering af kolde drikkevarer og frisk frugt. Hvil ud på The Peninsula, hvor man iøvrigt kan ankomme i helikopter. Hvis det skulle være. 

Garden Beats Picnic Party - Singapore

Garden Beats Picnic Party er en bæredygtig, elektronisk musikfest, hvor man danser, spiser, og drikker sig gennem festen til lyden af de mest populære DJ’s, smukke mennesker, kunst og kærlighed. Det foregår i Fort Canning Park i Singapore og er en fest for voksne, hvor tempoet er sat lidt ned, og hvor der er fokus på lækker mad. Festivalen har ambition om at blive Singapores første CO2 neutrale festival og vil også forbyde al plastik. Med kulørte lamper, grønne træer, pippende fugle, aftensol og fede rytmer er dette en fest, du heller ikke vil gå glip af, når den atter holdes i marts 2021.   

Wonderfruit/Siam/Thailand

På de smukke marker i Siams Country Club i Pattaya løber Wonderfruit af stablenDet er en festival med kunst, musik, jord-til-bord-mentalitet og endda med plads til børn. Her hyldes livet, kærligheden, og de gode ideer. Det er en unik oplevelse - og måske familiens yngstes første, rigtige festival. Det er til gengæld ikke den billigste festival. Men man kan dog selv bestemme, hvor kostbar oplevelsen skal være, alt efter hvor luksuriøst et telt man køber sig til. Der er både med aircondition, frugtkurv og champagne - eller den billigere løsning med en opredning og vifte. Der er dog ingen af løsningerne, som tangerer smatten på Roskilde Festival. Det er faktisk ren luksus, og en oplevelse der næste gang foregår, når det er allerkoldest herhjemme, nemlig fra 10. til 20. december 2020.